4. november 2003 kell 10:06

General Electric siseneb jõuliselt Euroopa kinnisvaraturule

General Electric tegi sõbraliku ostupakkumise Prantsusmaa suuruselt neljandale kinnisvaragrupile, kirjutab WSJ.

Sõbralik ülevõtmispakkumine Pariisis asuvale kinnisvarakompaniile Sophia SA läheks General Electricule maksma 1,49 miljardit eurot (23 miljardit krooni). Sophia omandamisega kahekordistaks GE oma kinnisvarade mahtu Prantsusmaal ja Euroopa varude mahtu 55 protsendi võrra 8,5 miljardi euroni (133 miljardi kroonini).

General Electricu finantsäri, kuhu kuulub ka kinnisvaradivisjon, kasvab kiiresti ning võib moodustada sel poole kogu konglomeraadi kasumist. Finantsäri, mida varem tunti GE Capitali nime all, varud on kokku 539 miljardit dollarit (7,3 triljonit krooni). Kinnisvaraäri bilansimaht on 28 miljardit dollarit (378 miljardit krooni), mille kasumi kasvuks oodatakse selleks aastaks 22 protsenti 790 miljoni dollarini (10,7 miljardi kroonini).

General Electricu <GR#US.GE>aktsia hind langes eile 0,72 protsenti 28,80 dollarini.

Hetkel kuum