4. november 2003 kell 9:15

Lukoil oleks valmis Leedus Jukose asemele asuma

Lukoil oleks valmis Moskva ametivõimudega vastuollu sattunud Jukoselt üle võtma viimasele kuuluva Ma?eikiai naftatehase opereerimist.

Pärast seda kui Moskva alustas rünnakut Jukose vastu, on enam ?Kremli-meelse? Lukoili esindajad kiirustanud teatama, et oleksid valmis kaaluma Jukosele kuuluvate 53,7% aktsiate ostu Leedu Ma?eikiai naftatehases. Seda juhul, kui Jukos tahaks oma tegevust Leedus ära müüa, kirjutab tänane Biznes amp;Baltija, tsiteerides omakorda päevalehte Lietuvos Rytas.

Lukoili esindaja Leedus Ivan Paleit?ik ütles lehele, et Lukoilil oleks Balti regioonis vaja naftatöötlemisettevõtteid, kuna nafta ning turg naftatoodetele on olemas. ?Kui meile tehakse ettepanek Ma?eikiai naftatehase ostmiseks, kaalume seda suure huviga.?

Jukose esindaja Leedus nimetab selliseid avaldusi alusetuks ning kinnitab, et Jukosel ei ole mingit plaani Ma?eikiai naftatehase aktsiaid müüa.

Eile avaldatud Ma?eikiai linnapea kirjas Leedu presidendile, seimile ja valitsusele väljendatakse tõsist muret Ma?eikiai naftatehase tuleviku üle seoses Jukose ümber tekkinud olukorraga.

Hetkel kuum