• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Ekseko üliodav sealiha annab väiketootjaile löögi

  Eesti suurima seakasvataja Ekseko lubadus alandada lähiaastatel sealiha kilogrammi omahinda 16 kroonini seab löögi alla väiksemad tootjad.

  Samasuguse keskmise hinnaga toodetakse sealiha näiteks Taanis, kus seakasvatus on Euroopa Liidus kõige enam arenenud. Lätis, Leedus ja ka Soomes on sigade kasvatamine märksa kallim, kirjutab Postimees.
  Praegu on Eestis keskmine sealiha rümba omahind ligi 22 krooni kilogrammist.
  Rakvere Lihakombinaadile kuuluva Ekseko juhi Teet Soormi sõnul saavutatakse selline hind suurte investeeringute ja pidevalt kasvava efektiivsusega. «Tänu meie suurusele on see võimalik, kuid siia lisanduvad ka märkimisväärsed investeeringud, mida vaid meil on võimalik teha,» selgitas Soorm.
  Ekseko tugevus paneb Eesti teised seatootjad väga raskesse olukorda. Praegu kasvab Eksekos kolmandik Eesti sigadest. Rakvere Lihakombinaat, kes Ekseko toodangu aga kokku ostab, tapab oma tööstuses 60 protsenti Eestis kasvatatud sigadest. See kõik annab ettevõttele suure jõu turul kehtivate kokkuostuhindade kujundamisel.
  Seakasvatusega tegeleva Linnamäe Peekoni juhi Viktor Vilksi sõnul on Ekseko sellised eesmärgid täiesti reaalsed, kuid tulevikus tähendab see vaid suurte seakasvatajate ellujäämist. «On paratamatu, et eksistentsi määrab efektiivsus, kuid selle saavutamine on jõukohane vaid suurtele,» lausus Vilks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Selgusid aasta investor ja aasta investeerimistegu Välja anti mitu eripreemiat
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Tänasel investor Toomase konverentsil kuulutati pidulikult välja aasta investorina Kristjan Liivamägi ning aasta investeerimisteoks sai Investeerimisfestival.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.