Ülo Toomsalu • 11. november 2003 kell 6:21

PM: Õpetajate jõulurahu algab üleriigilise streigiga

4. detsembril jäävad õpetajate ja kultuuritöötajate streigi tõttu suletuks paljude koolide, lasteaedade ja kultuuriasutuste uksed.

Teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni TALO juhatus kinnitas streigiplaani lõplikult eile õhtul pärast seda, kui riikliku lepitaja juures jooksis liiva viimane katse valitsusega palgatõusus kokku leppida, kirjutab Postimees.

Töörahu on seega läbi ning 4. detsembri hommikul kuulutab TALO välja üleriigilise tööseisaku, milles peaks osalema vähemal paarkümmend tuhat inimest. Streigiga on lubanud kaasa tulla TALO kõik liikmesliidud, kes esindavad nii õpetajaid, lasteaednikke, teadlasi, näitlejaid kui kultuuritöötajaid.

TALO liider Toivo Roosimaa ütles, et streigipäeval korraldatakse Toompea lossi ees ka meeleavaldus, kus pöördutakse peaministri ja Riigikogu poole. «Eks see tööseisak lööb elu üheks päevaks paljudes kohtades sassi, kuid teisiti enam edasi ei saa,» lausus ta.

Kuigi TALO on esialgse kokkuleppe saanud ka teatriliiduga, et streigipäeval ei toimu ühtegi etendust, otsustavad teatrijuhid alles järgmisel esmaspäeval, kas tööseisak tuleb nende poolt täielik või mitte.

Juba eile oli kindel, et enamikus ametiühinguga liitunud koolides ei toimu sel päeval õppetööd ning tööseisak tabab ka paljusid lasteaedu. Uksed sulgevad paljud muuseumid, raamatukogud, kultuuri- ja rahvamajad, muusika- ja kunstikoolid ning töö on lubanud katkestada rahvusmeeskoor.

Hetkel kuum