21. november 2003 kell 13:06

Ametiühingute osalemine ettevõtte juhtimises on mõeldamatu

Tööandjate keskliidu asedirektori Tarmo Kriisi sõnul ei tule töötajate kaasamine ettevõtete juhtorganitesse Eestis kõne allagi.

Eestis ei tule ametiühingute kaasamine ettevõtte juhtimisse ilmselt kõne allagi, kommenteerib Kriis esmaspäeval ÄP arvamuskülgedel ametühingute ettepanekust kaasata ettevõtete juhtorganitesse töötajaid. Ametiühingutes pole selleks lihtsalt kompetentseid inimesi. Osalemine suurte äriühingute juhtimises eeldab põhjalikke majandus- ja juhtimisalaseid teadmisi. Juhtimises osalemine eeldab ka vastutust s.h. varalist vastutust. Kas ametiühingute esindajad on nõus isikliku varaga riskima juhtimisvigade eest? Vaevalt. Hoopis mõistlikum oleks Eestil valida tee, kus töötajate sidustamine ettevõttega toimub regulaarse informeerimise ja konsulteerimise teel. Paljudes ettevõtetes on seda juba rakendatud.

Hetkel kuum