ÄP fototoimetus • 2. detsember 2003 kell 22:00

Euroopa Liit raputas endale tuhka pähe

Euroopa Liit viibutas oktoobris liituva Eesti suunas näpuga ning ähvardas Eestit trahvida, kui meil peaks olema julgust varuda enne Euroopa Liiduga liitumist suhkrut. Suhkru kokkuostmine on atraktiivne seetõttu, et pärast liitumist tõuseb Eestis suhkru hind järsult.

Brüssel unustas kurja häält tehes ära aga selle, et suurem osa Eestisse imporditavast odavast suhkrust tuleb meile Euroopa Liidust endast. Ja odav on see suhkur seetõttu, et Euroopa Liit maksab suhkrutootjatele eksporditoetusi. Sisulist ähvardas euroliit meid karistada Brüsseli enda turgu solkiva majanduspoliitika eest. Eelmisel nädalal sai oma ähvarduste tragikoomilisusest aru ka Euroopa Komisjon, kes otsustas tühistada suhkru eksporditoetuse maksmise uutele liitujatele.

Autor: ÄP

Hetkel kuum