4. detsember 2003 kell 13:21

Tallink Grupi majandusaasta kasum oli 381 miljonit krooni

Tallink Grupp teenis augustis lõppenud 2002/2003 majandusaastal 2,99 miljardi krooni suuruse käibe juures 381 miljonit krooni kasumit.

Tallinki aktsionäride üldkoosolek kinnitas täna ettevõtte auditeeritud majandustulemused ning valis ettevõtte nõukogu uueks liikmeks Citigroup Global Investmentsi investeerimisüksuse CVC International tegevdirektori Sunil NairŽi.

Tallink Grupi juhatuse esimehe Enn Pandi sõnul ettevõte dividende ei maksa ja kogu teenitud kasum suunatakse ettevõtte arengusse. 'Tallinki poliitika on olnud ettevõtte kiires arengufaasis dividende mitte maksta ning see jätkub. Tallinki aktsionäre huvitab ettevõtte arenguvõime ja väärtus,' sõnas Pant. Tallink Grupp on viimase viie aasta jooksul investeerinud üle 6,2 miljardi krooni, ettevõtte annab tööd ligi kahele tuhandele inimesele.

Tulevaks kevadeks loob Tallink Eestisse täiendavalt üle 500 uue töökoha. Uue aasta alguses toob Tallink Paldiski-Kappelskäri liinile uue kaubalaeva, saates seni seda liini teenindanud Kapella Tallinn-Helsingi liinile. Märtsis toob ettevõte Tallinn-Stockholm liinile uue reisilaeva Victoria I, millel saab tööd 400 inimest. Mai alguses loodab ettevõte avada Viru Väljakul endises teenindusmajas uue Tallinki nime kandva hotelli.

Tallinki aktsiakapital moodustab 275 miljonit krooni, ettevõtte omakapital on 1,95 miljardit krooni.

Hetkel kuum