ÄP fototoimetus • 7. detsember 2003 kell 22:00

Südalinna korterite üürihinnad kukuvad

Uus Maa üürimaakleri Annika Leeti sõnul on eriti vanemate korterite puhul üüritulu nii madal, et kasulikum on korter maha müüa, sest müügihinnad on kõrged. ?Vanalinnas püütakse ikka korterit säilitada, kuid kesklinnas on sageli nii, et läheme koos kesklinna müügimaakleriga kohale, sest omanik tahab mõlema hinnangut ja siis otsustab, kas müüa või üürida,? räägib Leet.

Leeti sõnul otsitakse üürikorterit uues majas (nt Maakri maja, Tartu mnt 16, Tartu mnt 16b). Eelistatakse täielikult möbleeritud (voodipesu, lauanõud jne) 2- või 3toalist korterit. ?Enne aastavahetust on tunda üürituru elavnemist, sest jaanuaris Eestis tööd alustavad välismaalased otsivad kõik üürikortereid,? märgib Leet.

Tabelis toodud hinnavahemikud puudutavad eelkõige kesklinna kortereid, vanalinna lukskorterite puhul võib hind sõltuvalt siseviimistluse tasemest oluliselt kõrgem olla.

Autor: ÄP

Hetkel kuum