Tartu autoturg püsis mullu tunamullusel tasemel

06. jaanuar 2004, 14:50

Tartu autosalongid müüsid möödunud aastal kokku 2157 sõidukit, mis on vaid 18 sõidukit enam kui 2002. aastal.

Peugeot? esindava AS Kommest Auto autodivisjoni müügijuht Danel Heina sõnul jäi autoturu kasv Tartus oodatust väiksemaks. ?Olime ka ise aasta alguses optimistlikud ? tõsi, Lõuna-Eesti inimese majanduslik heaolu küll kasvas, kuid tarbimise osas pakkusid meile olulist konkurentsi pangad ehk eluaseme- ja tarbimislaenud,? märkis Hein suhtekorraldusfirma vahendusel.

Heina sõnul mõjutas turgu liisingu intressiralli ehk müüdi allahindluseta autot. ?See on puhtalt müügitehnika küsimus, aga kui hind lõppkokkuvõttes sarnane tuleb, siis ise vaataksin kliendina rohkem auto kvaliteeti ja kaubamärki kui intressi,? ütles Hein.

Seitsmendat aastat järjest oli aasta müüduim automark Lõuna-Eestis Peugeot, mille müük ulatus 286 sõidukini. Peugeot?le järgnesid Volkswagen 211 ja Ford 177. Järgnesid Toyota 160, Honda 147 ja Citroen 144 sõidukiga.

Kokku müüsid Tartu autosalongid mullu 1850 sõiduautot ja 307 tarbesõidukit.

Kogu Eesti autoturg kasvas samal ajal 6,5 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00

Tartu autoturg püsis mullu tunamullusel tasemel

06. jaanuar 2004, 14:50

Tartu autosalongid müüsid möödunud aastal kokku 2157 sõidukit, mis on vaid 18 sõidukit enam kui 2002. aastal.

Peugeot? esindava AS Kommest Auto autodivisjoni müügijuht Danel Heina sõnul jäi autoturu kasv Tartus oodatust väiksemaks. ?Olime ka ise aasta alguses optimistlikud ? tõsi, Lõuna-Eesti inimese majanduslik heaolu küll kasvas, kuid tarbimise osas pakkusid meile olulist konkurentsi pangad ehk eluaseme- ja tarbimislaenud,? märkis Hein suhtekorraldusfirma vahendusel.

Heina sõnul mõjutas turgu liisingu intressiralli ehk müüdi allahindluseta autot. ?See on puhtalt müügitehnika küsimus, aga kui hind lõppkokkuvõttes sarnane tuleb, siis ise vaataksin kliendina rohkem auto kvaliteeti ja kaubamärki kui intressi,? ütles Hein.

Seitsmendat aastat järjest oli aasta müüduim automark Lõuna-Eestis Peugeot, mille müük ulatus 286 sõidukini. Peugeot?le järgnesid Volkswagen 211 ja Ford 177. Järgnesid Toyota 160, Honda 147 ja Citroen 144 sõidukiga.

Kokku müüsid Tartu autosalongid mullu 1850 sõiduautot ja 307 tarbesõidukit.

Kogu Eesti autoturg kasvas samal ajal 6,5 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing