Toomasel veerand miljonit krooni koos

Raivo Sormunen 09. jaanuar 2004, 00:00

Ehkki 1,256 mln kroonine number on esialgu veel paberil ja kasum realiseerimata, vedas see Toomase suunurgad viivuks siiski ülespoole. Sõbrad küll lõõpisid, et peaks seda sündmust tähistama, kuid Toomas säilitas külma närvi ning jätkas portfelli igakuist ülevaatamist. Siiski otsustas ta huvi pärast välja arvutada, kui palju ta väärtpaberite mahamüümise korral peaks maksuametile loovutama. Arvestades 205 000ni küündivat realiseerimata kasumit, ulatuks tulumaks 53 000ni. Aga olgu. See selleks.

Portfelli viimase kuu kiire kasvu taga oli peamiselt Norma ja Hansapanga aktsia kiire tõus. Lisaks maksti 16. detsembril välja 4320 krooni dividenditulu Tulikivi aktsiate eest. Soome kaminatootja rõõmustas dividendiga 2003. aastal juba teist korda.

Lisaks dividendidele toimus detsembris ka Tulikivi aktsiate split, mille tulemusena kasvas Toomase Tulikivi aktsiate arv viis korda ? 300-lt 1500ni. Umbes sama palju kahanes ka aktsia hind.

Üldse oli möödunud aasta dividendide poolest Toomasele väga hea. Kokku laekus esialgsete arvutuste kohaselt dividenditulu ligi 29 000 krooni ehk 2,3% portfelli turuväärtusest. Arvestades aktsiate suhteliselt väikest osakaalu portfellis, peab Toomas seda äärmiselt heaks tulemuseks.

Pärast 2002. aasta 4,5% tõusu kosus Toomase portfell 2003. aastal 17,1% ning aitas viia portfelli keskmise aastatootluse 12% peale.

Toomas vaatas veel kord üle oma aktsiapositsioonid. Tema kaks suuremat investeeringut ? Hansapank ja Norma ? on kogu investeerimisperioodi jooksul olnud pidevas tõusutrendis. Tundub, et ka Tulikivi ja Rakentajain Konevuokraamo pooleteise aasta pikkune mõõn on läbi saanud. Lisaks teenis Toomas möödunud aastal Perbio Science?i aktsiate müügist 40% tulu. Tõrvatilgaks meepotis on aga endiselt terviseklubi Bally aktsiad, millega Toomas pole siiani osanud midagi tarka peale hakata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing