Tulemuste ootused kõrgeks aetud

Raivo Sormunen 14. jaanuar 2004, 00:00

Esmaspäeva pärastlõunal kasvas USA investorites usk kompaniide neljanda kvartali tulemustesse ja tulevikuväljavaadetesse, mille tagajärjel lõpetasid aktsiad tõusuga.

?General Electricu ja Inteli sel nädalal avaldavad tulemused on väga tähtsad,? ütles uudisteagentuurile CBS Holland Balanced Fund fondijuht Mike Holland.

?Kui kumbki neist kompaniidest üllatab positiivselt või negatiivselt, omab see märgatavalt suuremat tähtsust kui möödunud nädala tööturunumbrid,? lisas ta.

Möödunud reedel teatas USA Tööministeerium, et detsembris loodi riigis juurde 1000 uut töökohta ehk tugevalt vähem, kui loodeti. ?Hetkel veetakse turul kihla, et tulemused ületavad ootusi,? sõnas Holland.

Intel avaldab oma neljanda kvartali tulemused täna pärast turu sulgemist ning General Electric ülehomme enne börsi avanemist.

Euroopa börse aitas eile pärast kahepäevast langust lennumasinate tootja EADS, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg. Kõikvõimalikke lennumasinaid (sealhulgas Airbus lennukeid) tootva EADSi aktsia oli õhtul kella viieks kosunud 3,1% ning kerkinud 18,16 euroni. Väärtpaber sai tõusuks inspiratsiooni Suurbritannia ajalehe Guardiani uudisest, mille kohaselt on riigi kaitseministeerium otsustanud anda grupile lennukitootjatele eesotsas EADSiga 13 mld naela (355 mld krooni) suuruse tellimuse.

Kaheksandat päeva jätkas tõusuga möödunud nädalal kasumi- ja käibeprognoosiga üllatanud Nokia. Aktsia liikus kella viie paiku õhtul Helsingi börsil 16,54 eurol ehk 1,2% plussis. Päeval 16,7 Rootsi kroonil ära käinud Ericssoni aktsia liikus samal ajal 16,1 kroonil ehk esmaspäevasel sulgemistasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing