Edelaraudtee: vedurimeeste töötasu on välja makstud

Liis Kängsepp 14. jaanuar 2004, 16:37

Edelaraudtee juhatuse liikme Henn Ruubeli sõnul on Edelaraudtee töötasu vedurimeestele kenasti välja maksnud.

?Maksmata jäi lisatasu pretensioonideta töö eest nendele vedurimeestele, kelle süül rongid hilinesid,? sõnas Ruubel. ?Lisaks on Edelaraudteel olemas kollektiivleping 2004. aasta lõpuni, mille kohaselt tuleb säilitada töörahu.?

Transpordi Ametiühingu esimehel Peep Petersonil soovitab Ruubel lugeda mehe enda kirjutatud esseed Tartu Ülikooli Ametiühingu kodulehel. ?See räägib sellest, et kollektiivlepingu kehtivuse ajal peavad töötajad loobuma oma õigusest streikida!?
Petersoni esseed saab lugeda <#siit=www.union.ee/index.php?id=451>.

Edelaraudtee kinnitusel oli vedurijuhtide streik ebaseaduslik, lisaks lubas vedurimeeste ametiühing streigiga ühinevatele vedurijuhtidele 35%-list palgatõusu. Ruubeli sõnul oli selline käitumine ebaseaduslik, kuna töötajatega on sõlmitud käesoleva aasta lõpuni kehtiv kollektiivleping.

?Õiguste räigest rikkumisest on kohatu rääkida kui samal ajal mahitab Vedurimeeste ametiühing alatuid võtteid kasutades ning suurt palgatõusu lubades vedurimehi kehtivat kollektiivlepingut rikkuma,? sõnas Ruubel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing