Tetra Pak eitab süüdistusi

Liis Kängsepp 14. jaanuar 2004, 11:33

Tetra Pak esitab täna Itaalia võimudele dokumendid Parmalatile tehtud maksete kohta, toetamaks võime nende edasises Parmalati uurimises.

Ühtlasi annab Tetra Pak võimudele teada, et kõik allahindlusmaksed on tehtud Parmalati poolt näidatud firmadele, teatas Tetra Pak.

Parmalat, nii nagu kõik teisedki suured Tetra Paki kliendid, on saanud turundustoetust ja allahindlusi Parmalati poolt ostetud pakkematerjali alusel. Parmalati saadud allahindlused on sarnased teiste suurte klientide poolt saadavatele.

Tetra Paki keskmine müük Parmalatile ajavahemikul 1995 - 2003 on olnud 224.4 mio EUR aastas. Keskmised kesküksuste poolt makstud allahindlused samal perioodil on olnud ca 12.2 mio EUR aastas, keskmisena seega ca 5.4% aastas.

?Oleme üle kontrollinud meie poolt Parmalatile tehtud allahindlusmaksed kuni 1995. aastani ja meil ei ole võimalik identifitseerida ühtegi makset, mis oleks tehtud teadvalt kas otse Tanzi perekonnale või mõnele muule eraisikule,? kirjutab ettevõte pressiteates. ?Vastupidi, maksed on alati tehtud Parmalati poolt näidatud firmadele. Me loeme seda asja väga tähtsaks ja osutame seetõttu Itaalia võimudele meie jätkuvat tuge,? ütleb Jörgen Haglind, Tetra Paki seenior asepresident kommunikatsiooni alal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing