Ülar Lauk • 15. jaanuar 2004 kell 14:41

Mihhail Hodorkovskit ei vabastatud

Moskva Linnakohus jättis rahuldamata Jukose eksjuhi Mihhail Hodorkovski advokaatide taotluse, kes soovisid tema vabastamist enne kohtuprotsessi.

23.detsembril 2003 pikendas Moskva Basmannõi kohus Hodorkovski vahi all viibimise tähtaega 25.märtsini. Tänased kuulamised olid esmakordselt avatud - saali lubati kirjutava pressi esindajad. Hodorkovski ei viibinud kohtusaalis, temaga oli eeluurimisisolaatorist sisse seatud videoside.

Hodorkovski sõnul ei kavatse ta õigusemõistmise eest kõrvale hoida. Tema advokaadi Karina Moskalenko teatel kavatseb endine suurärimees tegeleda edaspidi vabadusse pääsedes inimõiguste eest võitlemisega.

<#BBC=http://news.bbc.co.uk/hi/russian/russia/newsid_3400000/3400053.stm>

Hetkel kuum