Dow'l 11 000 punktist puudu mõni protsent

Tõnis Oja 23. jaanuar 2004, 00:00

Pärast ühepäevast hingetõmmet jätkasid juhtivaktsiat kerkimist ning Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 22 kuu kõrgeimale tasemele.

Suurpank JP Morgan Chase, mis on Dow Jonesi tööstuskeskmise komponent edastas kolmapäeval ootustest paremad eelmise kvartali tulemused. Aktsia hind kerkis 2,6 protsenti 40,10 dollarini ja vedas üles kogu pangandussektori. Dow ise kerkis 0,90 protsenti 10 623,62 punktini. Nii kõrge oli maailma enimjälgitav indeks viimati 2002. aasta märtsis. 11 000 punkti tasemeni on jäänud 3,5 protsenti.

Peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks andis kolmapäeval see-eest veidi järele. Sektori aktsiad on viimase 15 kuu jooksul kerkinud juba väga palju, mistõttu investorid otsustasid veidi hinge tõmmata. Teisipäeval 30 kuu kõrgtaset rünnanud Nasdaqi koondindeks alanes 0,26 protsenti 2142,45 punktini.

Täna tuleb sektorile tõenäoliselt positiivne kauplemispäev. Internetioksjoni keskkonda pidav eBay kerkis järelkauplemisel, pärast tulemuste avamist 3,8 protsenti 66,81 dollarini. Tugev jõulumüük kergitas kompanii neljanda kvartali kasumit tervelt 64 protsendi võrra.

Eile jätkus samasugune tendents. Tund aega pärast kauplemise algust oli Dow väikeses plussis, Nasdaqi koondindeks kerges miinuses. Üks väheseid tugevaid tõusjaid New Yorgi börsil oli Dow komponent Eastman Kodak, kes teatas viiendiku töötajate koondamisest lähiaastatel. Investorid tervitasid uudist suure nõudlusega aktsia järele, mis lennutas aktsia 12 protsendi võrra 30,70 dollarini.

Neljanda kvartali majandustulemustest teatanud Nokia aktsia hind kerkis 3,63 protsendi võrra 16,86 euroni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing