Flextronicsi aktsia alustas jõulise tõusuga

Romet Kreek 29. jaanuar 2004, 00:00

Elcoteqi Singapuris asuva konkurendi Flextronicsi aktsia hind alustas eilset börsipäeva USAs jõulise tõusuga. Aktsia hind tõusis kella 17.30ks ligi 9 protsenti, 18,60 USD dollarile.

Analüütikud tõstsid eile firma aktsiasoovitusi. Elektroonikatööstusele allhanget tegev firma teatas, et nende majandusaasta esimese, teise ja kolmanda kvartali käive ja kasum ületavad firma enda prognooside põhjal analüütikute ootusi. Kompanii teatas, et teenis 31. detsembril lõppenud kvartalis enam kui 21 mln dollarilise kasumi, võrreldes aastataguse kahjumiga. Elcoteqi aktsia hind langes Helsingis kella 17.30ks ligi kaks protsenti, 20,10 eurole.

USA aktsiaturg alustas eilset olulist päeva, mil oodati USA keskpangalt intressiotsust ja veelgi enam Fedi sõnademängu, tõusuga. Peamised indeksid tõusid 0,4 kuni 0,5 protsenti. Turuosalised ootasid Keskpangalt baasintressi jätmist 45 aasta madalamale tasemele ehk ühele protsendile. Väga suure huviga oodati keskpanga pressiteadet ja selle sõnastust.

Suures ootusetuhinas ei mõjunud investoritele isegi mõni negatiivne uudis. Nimelt ei kasvanud USAs detsembris novembriga võrreldes tööstustellimused. Analüütikud ootasid tööstustellimuste kaheprotsendist kasvu. Eriti suurt pettumust valmistas Dow Jonesi andmetel see, et mittekaitsetööstuse kestvuskaupade tellimused kasvasid vaid 0,2 protsenti. See võib panna analüütikuid alandama majanduskasvuprognoose. Uute ühepereelamute müük kukkus detsembris mullusega võrreldes 5,1 protsenti. Aastatagusega võrreldes kahjumist kasumisse jõudnud meediagigandi Time Warneri aktsia alustas eilset börsipäeva 3,4protsendise langusega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing