Tech Data Balti juhid ostavad ettevõtte välja

Indrek Kald 02. veebruar 2004, 00:00

AS Tech Data Eesti teatas reedel, et firma kolme Balti riigi esinduste tegevjuhid sõlmisid ettevõtte omanikega firma väljaostu lepingu (management buy out) lepingu. Tech Data Eesti juhi Kaur Lohki sõnul osaleb tehingus kuus Tech Data juhti Eestist, Lätist ja Leedust. Lohk ei soovinud täpsemalt lepingu üksikasju kommenteerida, lubades seda teha esmaspäevasel pressikonverentsil.

Eestis, Lätis ja Leedus üheaegselt korraldataval kolmel pressikonverentsil osaleb iga riigi Tech Data esinduse juht. Eestis vastab koos Lohkiga ajakirjanike küsimustele ka ostu finantseeriva investeerimisfondi Askembla esindaja Hanno Riismaa.

Tech Data Eesti mullune käive oli esialgsetel andmetel 410 miljonit krooni. Seejuures oli detsember firma kõigi aegade parim kuu, käive ulatus siis 53 miljoni kroonini. Kuukäibe rekorditest teatas Tech Data Eesti ka enne seda ? eelmise aasta septembris, oktoobris ja novembris.

2002. aastal ulatus Tech Data Eesti käive 374 miljoni kroonini, kahjumit teeniti ligi 4 miljonit krooni. Aasta varem saavutati 365 miljoni kroonise käibe juures 7,2 mln krooni suurune kasum.

Tech Data Eesti ajalugu algab 1994. aastast, kui alustas tööd arvutikaupade hulgifirma Computer 2000 Eesti. 2000. aasta sügisel sai sellest AS Tech Data Eesti. Tech Data kliendid on IT-kaupu ja -teenuseid müüvad firmad, lõpptarbijale Tech Data kaupa ei turusta.

Tech Data Eesti ASi sajaprotsendiline omanik oli seni Tech Data International GmbH. 1974. aastal asutatud Tech Data Corporation on juhtiv globaalne IT-toodete, logistika- ja lisaväärtusteenuste pakkuja. Tech Data peakontor asub USAs Floridas, firma annab tööd enam kui 10 000 inimesele, neist 4500 töötab Euroopas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing