SLÕL: Vanalinnastuudio nõuab Draamateatrilt miljon krooni?

02. veebruar 2004, 08:11

Vanalinnastuudio saab umbes miljon krooni kahju, sest on sunnitud Eesti Draamateatri edasilükkunud avamise tõttu ära jätma kolm «Cabaret» etendust.

Vanalinnastuudio kavatseb miljoni Draamateatrilt välja nõuda, kirjutas SL Õhtuleht.

«Ma olen väga õnnetu,» ütles Vanalinnastuudio direktor Anne Veesaar otsuse kohta, mis toob tema juhitavale teatrile umbes miljon krooni kahju - Draamateatri edasilükkunud avamise tõttu jätab Vanalinnastuudio ära 6., 7. ja 8. veebruari õhtused muusikali «Cabaret» etendused, sest muusikalis kaasalöövad näitlejad Mait Malmsten ja Guido Kangur peavad samal ajal oma tööandja, Draamateatri avaetendusel näitlema. Seega näeb «Cabaret"d» viimast korda 8. veebruari pärastlõunal.

«Me petame publikut. Tegime need etendused publiku nõudmisel, kuid nad ei näe neid. Rohkem me seda etendust ei mängi. Mitte kunagi,» on Veesaar endast väljas. Kuna ärajäävad etendused olid välja müüdud, peab teater piletid tagasi ostma. Teatrit ootab sestap ligi miljonikroonine kahjum. Veesaar pidas juristidega nõu ning kavatseb nüüd selle summa Draamateatrilt välja nõuda.

«Oktoobri alguses andis Draamateater loa mängida Mait Malmstenil, Guido Kanguril ja Laine Mägil nendel päevadel muusikalis «Cabaret». Need vahetatud kirjad on juriidiline alus seda nõuet esitada,» selgitas Veesaar.

Draamateatri peanäitejuht Priit Pedajas pole nõus väitega, et avamise edasilükkamisega käitus tema juhitav teater teiste teatrite mängukavadega hoolimatult.

Pedajase arvates ei õnnestu ka Veesaarel tema teatrilt mingit kahju välja nõuda: «Meid ei seo nendega mingid lepingud. Ütlesime Vanalinnastuudiole 20. jaanuaril, et lükkame avamise edasi. Nad teadsid seda.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing