Mobiilsideturul tüli majas

Villy Paimets 06. veebruar 2004, 00:00

Mobiilsideoperaator OÜ Top Connect sai eelmise aasta lõpus sideametilt loa üldist mobiiltelefonivõrku kasutada.

Top Connect pakub kaubamärgi CSC Telecom Eesti alt kaugekõneteenuseid ning kõnesid Eesti operaatorite mobiilvõrkudesse tariifidega, mis on kuni 53% odavamad Eesti peamiste operaatorite parimatest hindadest, on kirjas firma kodulehel.

Radiolinja Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen kommenteeris Top Connecti tegevust järgmiselt:

?Radiolinja Eesti kogemused firmaga Top Connect on kaugel meeldivast ärisuhtest.

Tegemist on ühe grupi ?ärimeeste? järjekindlate püüdlustega hakata Eestisse vahendama väliskõnesid. Nad on meie poole pöördunud erinevate firmade nime all, näiteks Top Connect, Telefant, Eesti Marketing Grupp ning on püüdnud läbi erinevate skeemide hakata kasutama Radiolinja teenuseid.

Näiteks püütakse meiega sõlmida liitumisleping, mille me oleme kohustatud ka iga soovijaga sõlmima, ja tahetakse avada võrgus suur hulk SIM-kaarte. Tegelikkuses ei lähe need SIM-kaardid mitte telefonidesse, vaid modem-terminalidesse kõnede vahendamiseks. Nende eesmärk on aga hakata Eestisse vahendama ebakvaliteetseid kanaleid (internetti) pidi tegelikust oluliselt madalama sidumishinnaga väliskõnesid.?

OÜ Top Connect juhatuse liige ja tehniline direktor Vladislav Sobolev lükkas Radiolinja juhi süüdistused tagasi: ?CSC Telecom on valdusettevõte, mis on spetsialiseerunud traditsiooniliste telefonsideteenuste osutamisele Eestis, Lätis, Leedus ja Ida-Euroopa maades. Meie äriks on kvaliteetse ja kasuliku traditsioonilise telefonisideteenuse osutamine. Top Connect esindab kontserni CSC Telecom Eestis.

Traditsioonilise telefonside kõrval on Top Connect saanud kõik vajalikud load sideametist ja tuleb sellel aastal Eesti turule neljanda mobiiltelefonioperaatorina.

Meie ideoloogiaks on kvaliteetse ja odava roaming-teenuse osutamine. Me oletame, et Radiolinja avaldus on tingitud sellest, et tema finantsolukord on halb, turuosa kahaneb kiirelt ja meis nähakse tõsist konkurenti.

See ei ole esimene Radiolinja katse takistada meie tegevust mobiilsideturul. Just möödunud aasta novembris arutas sideamet Radiolinja põhjendamata pretensiooni Top Connecti suhtes ja lükkas selle jaanuaris tagasi. Teatame, et meie ettevõtte hea nime mustamise jätkamisel oleme sunnitud pöörduma kohtusse ja konkurentsiametisse.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing