Dollari nõrkus tõstab kulla hinda

Peeter Stamberg 10. veebruar 2004, 00:00

Dollar langes pärast suure seitsmiku (G7) rahandusministrite kohtumist kahe nädala madalaimale tasemele ning aitas sellega kulla hinna tõusule.

Eile õhtul fikseeriti kollase metalli hinnaks Londonis 405,95 dollarit untsist, mida oli 1,7 dollarit enam kui reede õhtune fikseering. Euro maksis õhtul kell 17.30 1,2688 dollarit ehk dollar maksis 12,34 Eesti krooni. Päeva sees käis euro ära aga ka ülevalpool 1,2750 dollari taset (dollar maksis 12,27 krooni). ?G7 avaldus ei olnud piisavalt tugev, et anda vihjet võimaliku interventsiooni kohta,? ütles Dresdner Kleinwort Wassersteini valuutastrateeg Kamal Sharma uudisteagentuurile Reuters. ?Dollarit hoiab lähiajal surve all USA suur jooksevkonto defitsiit,? lisas Sharma.

UBSi väärismetallide strateeg John Reade ütles Financial Timesile, et ei näe kulla hinna olulisele tõusule lähimatel nädalatel ja kuudel ühtegi takistust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:11
Otsi:

Ava täpsem otsing