Autotootjate aktsiad langesid enim

Romet Kreek 17. veebruar 2004, 00:00

Eile olid Frankfurdi börsil suurimate langejate seas autotootjate DaimlerChrysleri ja Volkswageni aktsiad.

Volkswageni aktsiat rõhusid dividendi kärpimise spekulatsioonid. Aktsia langes eile kella 17.30ks 2,5%, 38,60 eurole.

Eile kõlasid Hannoveris Alam-Saksimaa liidumaa valitsuses jutud, et Volkswageni aktsia kohta makstav dividend väheneb mulluselt 1,30 eurolt ühele eurole. Liidumaale kuulub umbes 18,5% firma aktsiatest ja tal on kaks kohta firma nõukogus.

Firma tahab vähendada väljamakset seoses raske 12 kuuga, mille jooksul kasum vähenes poole võrra ja rahavoost ei jätkunud investeeringute tegemiseks. Firmal on raske kanda 500 mln euro suurust dividendikoormat. Läinud aasta 9 kuu arvestuses oli firma autotööstusega tegeleva üksuse rahavoog enne kapitalikulutusi ja dividende 1,55 mld euroga negatiivne. Volkswagen keeldus FT.com?ile kommentaarist enne neljapäevast teadaannet. Liidumaa teatas, et dividend on Volkswageni nõukogu asi ja keeldusid samuti kommenteerimast.

DaimlerChrysleri aktsia langes negatiivse Mitsubishi uudise tõttu, mille avaldas Jaapani ärileht Nihon Keizai. Mitsubishi teenivat sel aastal üle kahe korra suurema tegevuskahjumi, võrreldes kolme kuu eest tehtud kasumihoiatusega.

DaimlerChryslerile kuulub 37% Mitsubishist. DaimlerChrysleri aktsia langes Frankfurdi börsil 2,3% jagu 35,76 eurole.

Päeva jooksul valdavalt miinuspoolel olnud Saksamaa aktsiaturul toimuvat kajastav DAX-indeks tõusis 0,08%, 4060 punktile. Euroopa investoritel polnud USAst eeskuju oodata, kuna seal tähistati presidentide päeva.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing