Börsiülevaade: enam kui pooleteise kuu madalaim käive

20. veebruar 2004, 15:04

Tallinna börsil oli kauplemine äärmiselt loid, liideraktsiad sulgusid eilsetel tasemetel.

Kokku kogunes käivet poolesajast tehingust vaid 15,5 miljonit krooni. Aktiivsust ei suutnud kasvatada ka tänane optsioonireede. Viimati oli väiksem käive selle aasta esimesel kauplemispäeval (2. jaanuaril), mil kogukäive oli alla 3,5 miljoni krooni.

Suurem osa käibest tuli nagu ikka tavaks Hansapanga aktsiast. Panga aktsia hind jäi ligi 14 miljoni krooni suuruse käibe juures samale tasemele kus eile ehk 356,74 kroonile. Päeva sees oli aktsia nii miinuses kui ka plussis.

Eesti Telekomi aktsiaga tehti esimene tehing alles pärast kella 12.21 ja kokku kogunes 10 tehingust käivet 702 tuhat krooni. Aktsia sulgus 116,41 kroonil ehk samuti samal tasemel nagu eilegi.

Põhinimekirjas muutusid kaubeldud aktsiatest vaid Harju Elektri ning Norma aktsiad. Järgmisel nädalal majandustulemused avaldava Harju Elektri aktsia kerkis 4,34%, 124,23 kroonile. Norma aktsia lõpetas 0,44% miinuses, 107,02 kroonil.

Suured tõusud tegid läbi paljud investorinimekirjas noteeritud aktsiad. Tallinna Farmaatsiatehase aktsia kerkis 8,2%, Kalevi aktsia 5,8% ja Saku Õlletehase aktsia 5,5%. Suured hinnaliikumised on aga tingitud laiast ostu- ja müügihinna vahest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing