Suve lõpus tulevad autodele ELi numbrimärgid

20. veebruar 2004, 08:40

Uued ELi numbrimärgid hakkavad kehtima suve lõpus, sundvahetust ei tule, kirjutas tänane Äripäev.

Soovijad saavad uue märgi tellida duplikaadina riigilõivu tasumata.
«Mingit sundkorras numbrite väljavahetamist ei tule,» kinnitas ARK direktori asetäitja Juhan Kaarpalu, kelle sõnul minnakse uutele EL numbrimärkidele üle järk-järgult vastavalt loomulikule registreerimise protseduurile.

Uued numbrimärgid ei erine senikasutatavatest kuigivõrd. Praegu numbrimärgi keskel asuv ülevaatuse kleebis kaob ära, selle asemel nihkuvad paremale kolm numbrit, tehes vasakule serva ruumi EL sinise taustaga kleebisele, millel kiri: EST.

Sisuliselt hakkavad Eesti numbrimärgid välja nägema samalaadsed kui Soomes üksnes selle erinevusega, et Soomes on esmalt kolm tähte ja siis kolm numbrit, Eestis vastupidi. Ka ei tule Eesti numbritele keskele väikest kriipsu nagu Soomes.
ARK registreerimisosakonna juhataja Sulev Villi sõnul ei toimu kardinaalseid muudatusi numbrimärkide standardites. Seda ei mõõtmete ega erinevate variantide osas.

Võimalust näha uutel numbrimärkidel ka registreerimiskohta, mida näiteks Saksamaal märgitakse, Eestis ei tule. «EL nõue on vaid see, et numbri vasakus servas peab olema sinine EL logo ja asukohariigi tunnus. Kogu ülejäänud standardi otsustab iga riik eraldi ning mingit ühest nõuet ei ole,» kinnitas Vill.

Kes tahab oma autole olemasoleva numbri asemel uut EL numbrit, saab selle välja vahetada üsna lihtsalt, tellides numbritootjalt duplikaadi, millega ei kaasne riigilõivu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing