Kasinast käibest pool ühe tunniga

Peeter Stamberg 25. veebruar 2004, 00:00

Esmaspäeval oli kauplemisaktiivsus Tallinna börsil madal. Kokku tuli käivet 48 tehingust vaid 7,63 miljonit krooni, mis on madalaim käive alates 2. jaanuarist.

Esimesel kolmel kauplemistunnil kogunes alla viiendiku kogu päeva käibest. Pooleteise miljoni krooni joon ületati alles pool tundi enne tavakauplemise lõppu (kl 14.00). Viimasel tavakauplemistunnil tehtud tehingutest tuli ligi pool käibest.

Hansapanga aktsia sulgus kolmandat kauplemispäeva 356,74 kroonil. Käivet tuli panga aktsiast ligi 6,1 miljonit krooni, teiste väärtpaberite arvele läks veidi üle 1,5 miljoni krooni. Eesti Telekomi hind kerkis 1,2 miljoni krooni suuruse käibe juures 0,81%, 117,35 kroonile. Aktsia tõusu uskus hommikuses klientidele saadetud turukommentaaris ka Sampo Panga maakler Kristian Miilen, kes nimetas ühe tõusu põhjusena euro vastu tugevnenud dollarit. Teatavasti kaubeldakse Eesti Telekomi hoiutõenditega Londoni börsil just USA dollarites.

Suurima kukkumise tegi esmaspäeval läbi Baltika aktsia, kukkudes 14,3%, 28,16 kroonile. Aktsiaga tehti neli tehingut ja seni veel möödunud aasta majandustulemusi mitte avaldanud firma aktsia ostu vastu keegi päeva lõpuks huvi ei tundnud. Käivet oli aktsial veidi üle 110 tuhande krooni. Viimati oli aktsial suurem käive eelmise aasta detsembris.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing