Peeter Raidla • 3. märts 2004 kell 10:32

Schneider Electric Eesti kahekordistas kasumit

Schneider Electric Eesti ASi 2003. aasta käive oli 108,5 miljonit krooni, kasvades aastaga 16,5 protsenti (2002 käive 93,1 mln kr).

Ettevõtte kasum oli 9,1 miljonit krooni, kasvades aastaga ligi 100 protsenti (aasta 2002 kasum 4,6 miljonit krooni).

Schneider Electric tegeleb elektrijaotusseadmete ning automaatika- ja kontrolli seadmete tootearenduse, tootmise, turustamise ja sellealase nõustamisega. Firma kandis Baltikumis kuni möödunud aasta septembrini nime Lexel Electric, oktoobrist 2003 ühendati see firmaga Schneider Electric. Tekkis Schneider Electric"i suurim piirkond Schneider Nordic Baltic, mis ühendab firmasid Põhjamaades ja Baltikumis.

Aldo Kotli, Schneider Electric Eesti juhataja, ütleb, et ettevõtte käibe ja kasumi kasv on tingitud mullusügisesest Lexeli ja Schneideri ühendamisest, investeeringute kasvust energeetika ja infrastruktuuri valdkonnas ning tööstusautomaatikas. Käesolevat aastat iseloomustab Aldo Kotli ütlust mööda ehitusturu jätkuv kasv ja sellest tulenev kaabelduse ja tarvikute müügi kasv.

2003. aastal tarnis Schneider Electric Eesti muuhulgas energiajaotusseadmed Ülemiste kaubanduskeskusele ja Tallinna Sadamale, sagedusmuundurid Imavere saeveskile, toiteseadmed Harju Elektrile, kaablipaigaldussüsteemid City Marketile, kommivabrikule Kalev, TTÜ Energeetikateaduskonna hoonele, Peugeot autokeskusele. Aldo Kotli sõnul on märkimist väärt ka elektripaigaldussüsteemide tarned Eesti Pangale ja Eesti esindusele Brüsselis.

Hetkel kuum