Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Elagu kalad!
See on absoluutselt õige koht ühele kenale restoranile. Ja kena ta on, rõõmsat värvi, suured aknad, pildid seintel. Tagasihoidlikkuse all Pangodi restoran ei kannata ? kogu talve ollakse tasapisi ennast siin-seal reklaaminud, nii et kalasõpradel peaks ta olemasolu juba teada olema, kuigi avati alles eelmise suve teisel poolel.
Nimi vastab sisule sajaprotsendiliselt ? siin ainult kalatoidud ongi, paar köögiviljarooga taimetoiduliste rõõmuks juures. Koos krevettidega lugesin menüüs kokku kümme erinevat kala.
Kodumaised kalad pääsevad külmutamisest, haikala armastajad peavad leppima, et see vahepeal külmunud on olnud, tuunikala tuleb salatisse konservikarbist.
Praetud koha keedukartuli ja tartarkastmega maitses nii nagu eriti õnnestunud koduroog. Grillitud haisteiki juurviljariisi ja apelsinilisandiga ei saaks nagu koduseks pidada, aga erilist eksootikat polnud sellelgi ? lihtne kalagrill, kus lisanditega polnud liialdatud. Kala oli solistiks, aga saateansambel sama koduvillane kui viimasel Eurolaulul.
Kokk olevat kohalik, Pangodi oma, pole linnarestorani tembutamistega ära rikutud.
Ka muu, mida proovisime, oli lihtsate selgete maitsetega: põhjamaine klassikaline kalasupp; külmsuitsulõhe röstsaiaga, kus lisandiks oliivid ja hapukurk ? üllatav, kuid väga hästi sobiv seltskond.
Muidu napisõnaline menüü muutub veinide soovitamisel jutukaks. Iga veini juures on lisaks päritolumaale lühike iseloomustus. Näiteks ?kerge, keskmise täidlusega kvaliteetvein? või siis ?kuiv, peenemaitseline, modern? või ?poolkuiv, traditsiooniline?. Sõbralik ja sümpaatne, eks ju!
Helge ja rõõmus restoran, ilma vigurdusteta inimsõbralik. Või õieti kõhusõbralik. Pikka iga talle!