Inimesed numbrite taga

Margo Kokerov 15. märts 2004, 00:00

Oli aeg, kui Kesk-Eesti väikelinn Võhma õitses ja kosus. Aastal 1975 ehitati asulasse riigi uhkemaid lihakombinaate, kus 80ndatel sai tööd rohkem kui 800 inimest. Aastal 1996 sai monofunktsionaalsest asulast nullfunktsionaalne: lihakombinaat pankrotistus ja tööta jäi ligi 400 inimest.

?Empire Fallsi? sündmuspaik, Maine?i osariigi väikelinn, on analoogse saatusega. Kunagisest edukast särgitehasest on alles hooned, linna jagu virelevaid inimesi, nende troostitu olelusvõitlus ja õrn lootus, et head ajad läksid vaid korraks, et uuesti tulla.

Harvard Business Review tituleeris ?Empire Fallsi? 2002. aasta üheks paremaks majandusraamatuks. Pole õrna aimugi, miks, aga tõenäoselt seetõttu, et Russo kirjeldas kainete äriotsuste ? nende, mida tehakse konditsioneeritud õhu ja disainmööbliga koosolekuruumides ? teist poolt, mis hakkab juhtuma alaköetud korterite logisevate köögilaudade taga moel, mis ei too kaasa demagoogitsevaks padusotsialistiks tembeldamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing