Kohus kuulab ERA-pankurite protsessis tunnistajaid üle

15. märts 2004, 15:10

Tartu maakohus jätkas täna kohtuprotsessi ERA Panga grupi üheksa töötajate üle tunnistajate ülekuulamisega.

Selle nädala neljaks päevaks planeeritud kohtuistungil tahetakse üle kuulata kümmekond tunnistajat.

Täna andsid tunnistusi ERA Panga endine sekretär Kadri Nõmm ning kindlustusseltsi Polaris varade kantimisega seotud olnud OÜ Toplant Grupp endine juhatuse liige Kai Brauer ja OÜ Sartaste Halduse endine juhatuse liige Marek Linnas.

Kohtu all on ERA Panga nõukogu esimees Andres Bergmann, panga juhatuse esimees Jaak Kiiker, panga finantsdirektor Peep Akkel, panga IT-osakonna juhataja Mart Kallaste, panga Tallinna filiaali juhataja Raivo Link, panga jurist Aet Bergmann, panga asjaajamisosakonna juhataja Krista Rästa, kindlustusfirma Polaris Vara juhataja Tarmo Ruben ja kindlustusfirma töötaja Helve Luhasalu.

Süüdistuse kohaselt ajasid ERA Panga juhid ebaseaduslike tehingutega pankrotti nii panga kui kindlustusseltsid Polaris Vara ja Polaris Elu. Süüdistuse kohaselt tekitasid süüdistatavad kahju 214,4 miljoni krooni ulatuses.

Ükski üheksast kohtualusest pole end süüdi tunnistanud.

Tartu maakohtu kohtunik Ingeri Tamm on üle-eelmise aasta septembris alanud kohtuprotsessi olnud sunnitud erinevatel põhjustel katkestama kokku ligi paarkümmend korda. Ainuüksi ERA Panga juhtfiguuri Andres Bergmanni haiguste ja advokaadivahetuste tõttu on istungid ära jäänud kümnel korral.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing