Ülo Toomsalu • 15. märts 2004 kell 6:06

EPL: rahvusvaheline töötajaid rentiv firma jõudis Eestisse

Üks maailma suuremaid personalifirmasid Manpower on otsustanud tööjõu rendi teenust pakkuma hakata ka Baltimaades, sel kuul avas ettevõte büroo Tallinnas.

Ajutist tööjõudu hakatakse vahendama kohalikele tööandjatele. ?Ükskõik kas see on suur või väike ettevõte, tal on võimalus tellida meilt sobiv töötaja. Meie ülesanne on kindlustada, et see inimene sinna tõesti sobib nii oma väärtuste kui ka oskuste poolest,? ütles Manpoweri Eesti tegevjuht Heigo Kaldra Eesti Päevalehele.

Kaldra sõnul näitavad nende kogemused ja lihtne matemaatika, et see tuleb ettevõtetele isegi odavam, kui püsivat tööjõudu palgata. Raha küsitakse tööjõudu palganud firmalt ainult tehtud töötundide eest. Kui tavaliselt tuleb tööandjal arvestada töötaja puhkuste, puudumiste ja muude kaudsete kuludega, siis rendifirma kaudu tööle saabuja on neist asjadest prii. ?Meil on selge tunnihind ja selle eest tehakse hästi tulemuslikult tööd,? selgitas Kaldra.

Tegevjuhi sõnul lõpetab firma Eesti büroo parasjagu töötajate otsimist endale, aga kohal on juba ka mitukümmend renditööle tahtjat ning paar-kolm tellijat. ?Kõige rohkem küsitakse IT-inimesi, müügijuhte ning sekretäre-assistente,? sõnas Kaldra. ?Tahaks loota, et esimesed töötajad saadame välja juba järgmisel kuul.? Tema hinnangul ei pruugi esimestest inimeste vahendamistest kohe välja tulla rendisuhted, sest Eestis töötajate rentimisest veel suurt midagi ei teata.

Hetkel kuum