Hansapanga aktsionärid saavad iga aktsia kohta kolm juurde

Romet Kreek 26. märts 2004, 00:00

Otsus vajab aktsionäride heakskiitu. Hansapanga aktsionäride korraline üldkoosolek toimub 19. aprillil.

Aktsiakapitali suurendamise tulemusena omandavad kõik aktsionärid, kes on kantud aktsiaraamatusse seisuga 4. mai 2004. a kl 8.00 iga olemasoleva aktsia kohta kolm uut aktsiat. Hansapank teeb fondiemissiooni, suurendades aktsiakapitali aa?io arvel 2 380 263 270 krooni võrra, lastes välja 238 026 327 uut B-seeria lihtaktsiat nimiväärtusega 10 krooni, teatas pank börsile.

Ühispanga analüütiku Sander Danili hinnangul on Hansapanga fondiemissioonil positiivne mõju aktsia likviidsusele. ?Ma isiklikult olen seda uudist juba mõnda aega oodanud, kuna pangal on mitmeid aastaid suur aa?io jääk,? ütles Danil.

Fondiemissioonil ei ole tema sõnul mingit otsest mõju ettevõtte õigustatud väärtusele, kuna see tähendab ainult muutust omakapitali struktuuris, kuid üldjuhul on sellel teatav positiivne mõju aktsia likviidsusele. ?Eeldatav mõju hinnale on neutraalne või kergelt positiivne, kuid ma ei usu, et tänase (eilse ? toim.) tõusu saab ainult selle uudise arvele kirjutada,? kommenteeris Danil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing