Kolmas langusnädal

Tõnis Oja 29. märts 2004, 00:00

USA aktsiaturud lõpetasid reedel kerge langusega, mis tähendas lõppkokkuvõttes seda, et S&P 500 indeks langes kolmandat järjestikust nädalat. Tõsi, langus piirdus vaid laiema turu indeksiga. Juhtivaktsiate indeksi, Dow Jonesi tööstusindeksi, nädala saldoks kujunes 0,3protsendiline tõus ning peamiselt tehnoloogiasektori indeksiks loetav Nasdaqi koondindeks kerkis koguni tänu neljapäevasele 3protsendilisele rallile 1 protsendi.

Analüütikute hinnangul pole korrektsioon kaugeltki lõppenud. Citigroupi gruppi kuuluva investeerimispanga Smith Barney analüüsikeskuse peastrateeg Tobias Levkovich lausus ajalehele Financial Times, et nende hinnangul langeb turg suve lõpuks veel 10?12 protsenti.

Kuid vahepeal võib oodata minirallit. Peagi on algamas esimese kvartali majandustulemuste avaldamise hooaeg ning need võivad olla päris head. Analüüsikeskus Thomson First Call prognoosib, et S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete kasumid kasvasid esimese kvartali jooksul 16,6 protsendi võrra võrrelduna varasema prognoosiga, mis oli 13,4 protsenti. Juhtivaktsiad langesid jaanuaris-veebruaris kerkinud kõrgtasemetelt suuresti selle tõttu, et investorid kartsid, et aeglustunud töökohtade loomine viitab majanduskasvu aeglustumisele. Kuid näib hoopis, et paljud ettevõtted on kasutanud tööjõudu väljaspool USAd ning kodumaiste tööjõunäitajate visa paranemine ei tähenda kasumite kasvu aeglustumist, vaid pigem vastupidi. ?Turg orienteerub ümber, kui esimese kvartali tulemused hakkavad tulema, sest ma arvan, et nad tulevad väga head,? lausus Bloombergile ühe investeerimispanga fondihaldur Jeremy Grantham. ?Aga kui nad tulevad paremad kui väga head, on oodata uusi rekordeid,? lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing