PM: Täna avatav Tallinki Peterburi laevaliin tekitab elavat huvi

01. aprill 2004, 08:03

Tallinki müügijuhtide kinnitusel tuntakse täna avatava Helsingi?Tallinna?Peterburi laevaliini vastu nii Soomes kui Eestis elavat huvi.

Ehkki tänasest esimesest laevareisist Peterburi võtavad peamiselt osa kutsutud külalised, on Tallinki turundusjuhi Tiina Manderi sõnul järgmistele reisidele juba hulgaliselt broneeringuid, kirjutab Postimees.

«Täistuurid võtab piletimüük eeldatavasti juba mais,» märkis Mander. Tema sõnul hakkab liini teenindav reisilaev Fantaasia väljuma Tallinnast esialgu üle päeva, edaspidi soovib Tallink lisada liinile ka teise reisilaeva ning järgmisel aastal peaks reisijate arv jõudma 300 000ni.

Äriasjus tihti Peterburi reisiva ettevõtja Imre Reino hinnangul on uus laevaliin mugavaks alternatiiviks maismaatranspordile.

«Praegu sõidan Peterburi enamasti autoga,» ütles Reino. «Ehkki laevaga Peterburi reisides ajas pisut kaotab, jääb ära tüütu piiriületus Narvas, milleks pahatihti kulub üle kahe tunni,» rääkis Reino. Laevasõit võib tema sõnul tulla ka isegi odavam, sest Venemaa nõuab sõiduautodele üle 600 krooni maksvat kindlustust.

Tiina Manderi sõnul on ootamatult suur huvi Peterburi suuna vastu ka Eesti reisibüroodel. «Peterburi on kindlasti linn, mille meie inimesed lähiaastatel taasavastavad,» rääkis Mander. «Linnajuhtide huvi on muuta Peterburi turistidele avatumaks ja kättesaadavamaks.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing