Lihatööstur jäi maksupettuses süüdi

08. aprill 2004, 09:43

Läänemaa ettevõtluse lipulaeva Kirimäe lihatööstuse Filee endine tegevjuht Roland Lepp jäi süüdi kahe ja poole miljoni kroonises maksupettuses.

Riigikohus jättis jõusse Tartu ringkonnakohtu otsuse, millega karistati Leppa tingimisi kahe ja poole aasta vangistusega. Ettevõtja peab tasuma riigile enam kui 2,5 mln kroonise käibemaksuvõla, kirjutas Lääne Elu.

Süüdistuse järgi esitas Lepp AS A.R.A. juhatuse liikmena kahe aasta jooksul, juulist 1994 kuni maini 1996, fabritseeritud ekspordidokumente, millega sai firma põhjuseta tagasi käibemaksu.

Lepp esitas toona maksuametile dokumente, mille järgi olevat tema firma vedanud üle piiri külmutatud kanakoibi. Hiljem selgus, et tolliametnikud kinnitasid allkirjadega olematuid kanakoivavaguneid. Asjaga seotud tollimehed mõistis kohus süüdi.

Lepp ütles Lääne Elule, et ei soovi riigikohtu otsust kommenteerida. Varem on ta öelnud, et riik teeb talle liiga: ?Eesti seadused on selle aja jooksul muutunud, Eesti on muutunud, äriruum on muutunud. Olen üks ettevõtjaid, kes hammasrataste vahelt läbi käivad.?

Lepp tegutseb veiseliha importivas ASis Maag. Peale lihakauplemise on viimase omad ka Läänemaa lihatööstus Filee ja Nigula põlluühistu. Samuti saneeris Maag Jõhvi meierei, millest kujundas uue ettevõtte Hea Meier.

Lepp ütles, et töötab endiselt AS?is Maag ja sealtkaudu juhib ka Fileed. Maagi kontserni kasum oli 2003. aastal ligi 13 mln kr.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing