Dollari kurss taas üle 13 krooni taseme

Romet Kreek 14. aprill 2004, 00:00

USA tugev jaemüügi kasv märtsis tõstis eile dollari 13,11 kroonile ehk ligi nelja kuu kõrgeimale tasemele.

Kell 17 maksis euro pankadevahelisel turul 1,1935 dollarit, mis tegi dollari hinnaks 13,11 krooni. Uudis jaemüügi järsust kasvust tõstatas taas intressitõusu ootusi. ?Varem või hiljem on USA keskpanga rahapoliitika karmistamine dollarile positiivne,? ütles Morgan Stanley peavaluutastrateeg Tim Stewart Bloombergile. Ta ütles, et euro võib lähinädalatel nõrgeneda 1,15 dollarile (dollar 13,61 kroonile).

Võrreldes veebruaris toimunud USA jaemüügi üheprotsendise tõusuga kasvas märtsis jaemüük 1,8 protsenti. Autode müüki arvestamata kasvas jaemüük 1,7 protsenti, mis on viimase nelja aasta kõige järsem tõus.

Euroopa Keskpanga peaökonomist Otmar Issing ütles intervjuus nädalavahetusel ilmunud Saksa lehele Stuttgarter Zeitung, et eurotsooni majanduse taastumine ei ole väga jätkusuutlik, kui tarbijad ei suurenda tarbimist. Issing on üks 18 Euroopa Keskpanga liikmest, kellel on hääleõigus rahapoliitika üle otsustamisel. Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet ütles läinud kuul, et pank peab tõmbama kasvuootusi koomale, kui tarbimine ei suurene.

Dollari tõus sai hoogu juurde, kui kauplejate jäetud tehingukorraldused läksid automaatselt täitmisele 1,2050 dollari piirkonnas (12,985 kr dollarist), mis kiirendas veelgi dollari tugevnemist, ütles Okasan Securitiese valuuta- ja derivatiivide kaupleja Tsutomu Soma. ?Jeeni tagasiost seoses tugeva nõudlusega Jaapani aktsiate järele jääb teemana üles,? ütles Asahi Life Asset Managementi välismaistesse võlakirjadesse raha paigutaja Shimpei Uike. ?Jaapani majanduse taastumine paistab soliidselt.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:21
Otsi:

Ava täpsem otsing