Ülo Toomsalu • 13. aprill 2004 kell 5:59

EPL: Veesaar lahkub Vanalinnastuudiost

Eile esitas Vanalinnastuudio direktor Anne Veesaar kultuuriministrile lahkumisavalduse, mille minister hiljemalt nädala jooksul ka rahuldab.

?Vanalinnastuudio ümber on viimasel ajal olnud palju segadust,? ütles kultuuriminister Urmas Paet Eesti Päevalehele. ?Mured algasid möödunud aasta lõpus, kui muusikal ?Oliver!? rahalises mõttes ebaõnnestus, ja nüüd see, et nad hakkasid müüma ?Minu veetleva leedi? pileteid, kuid samal ajal polnud neil veel litsentsigi etendust teha.?

Veesaar ütles ministrile, et Vanalinnastuudio võlad küünivad kahe miljoni krooni ligi. ?Saadame ministeeriumist auditeerijad, et teatri rahaline seis täpselt selgeks saada,? ütles Paet. ?Arvestades, et Vanalinnastuudio saab riigilt aastas umbes kuus miljonit krooni toetust, siis kaks miljonit on sellest terve kolmandik,? lausus ta.

Paet tuletas meelde, et osa võlga oli teatril ka siis, kui Veesaarest rohkem kui poolteist aastat tagasi direktor sai. ?Ma ei usu, et seal on olnud pahatahtlikkust, aga riske ei ole päris õigesti hinnatud,? lausus minister.

Veesaar ei tahtnud eile ministri kommentaaridele midagi lisada. ?Pean selle üle pikemalt järele mõtlema, miks asi nii lõppes,? ütles Veesaar.

Hetkel kuum