EPL: ARK eksamikomisjonid uute autojuhtidega ülekoormatud

22. aprill 2004, 08:08

Viimasel ajal autokoolides suurenenud õpilaste arv koormab tööga üle autoregistrikeskuse sõidueksamikomisjonid.

Autoregistrikeskuse andmetel on käesoleval aastal eksameid kolme kuuga neljandiku võrra rohkem olnud, oodata on eksamisooritamise arvu edasist kasvu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi suvel on autokoolides alati rohkem õpilasi, ületab tänavune eksamisooritajate arv Tallinna ja Tartu autoregistrikeskuste sõidueksamikomisjonide vastuvõtuvõimet.

?Minu grupp ei pääsenud platsieksamile, sest kõik ajad olid juba kinni,? ütles Pirita autokooli omanik Johannes Pirita. ?Hiljem selgus, et eksamit saab sooritada alles kahe kuu pärast.? Pirita sõnul on tavaks saanud, et teooria- ja platsieksam tehakse aja kokkuhoiu mõttes samal päeval.

?Euroopa Liiduga ühinemine on kaasa toonud eksamisooritajate arvu suurenemise,? tunnistas autoregistrikeskuse direktor Tamur Tsäkko. ?Ülejäänud Eesti on kontrolli all, aga Tallinnas ja Tartus on järjekorrad pikad.?

Järgmisest nädalast võtab Tallinna autoregistrikeskus eksamisooritajaid vastu tavapärase kolme päeva asemel viis päeva nädalas. Kui praegu sooritab Tallinna autoregistrikeskuses teooriaeksamit nädalas umbes poolsada inimest, siis järgmisest nädalast suureneb see arv tunduvalt.

Tsäkko ütles, et eksamikomisjoni meeskonda võetakse töötajaid juurde autoregistrikeskuse allüksustest. Praegu töötab eksamikomisjonides üheksa eksamineerijat, järgmisest nädalast lisandub nendele veel kolm inimest.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing