EPL: Enamik kliente jäi vanadele kaubanduskeskustele truuks

22. aprill 2004, 08:08

Kahenädalase vahega Tallinnas avatud kaks suurt kaubanduskeskust ei mõjutanud oluliselt vanemate supermarketite kinnitusel nende ostjaskonda.

Pea külg külje kõrval seisvatele kaubanduskeskustele tuleb Tallinnas üha lisa, sellest hoolimata jätkub kliente kõikjale, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kristiine keskuse tegevdirektor Allan Remmelkoor ütles, et pärast Ülemiste keskuse avamist oli Kristiines esimesel nädalalõpul tõepoolest 7-8 protsenti vähem külastajad. ?Seejärel aga tavapärane töö taastus ja järgnevatel nädalatel on käive olnud isegi parem kui varasemate aastate samal perioodil,? ütles Remmelkoor.

?Kas uute keskuste avamine meie kauplemisele otsest mõju avaldas, on praegu veel vara öelda, ehk mõne nädala pärast. Ootame ära, et esialgne uudistamine saaks läbi, siis saame vaadata, kas keegi on meilt ära läinud,? arvas Remmelkoor.

Mustamäe keskuses asuva Prisma juhataja Margus Mustallik ütles, et teiste keskuste avamine pole nende poe klientide arvu mõjutanud. ?Meie kauplus ei jää samasse piirkonda,? põhjendas Mustallik. ?Ka viimatised soojad ilmad on meie käibele positiivselt mõjunud, inimesed ostavad rohkem näiteks grillimistooteid ja suvilakaupa,? kiitis ta.

Sikupilli kaubanduskeskuse tegevdirektor Savo Urke ütles, et eelmise aastaga võrreldes on klientide arvus kerge nihe olemas. ?Pärast seda, kui Viru ja Ülemiste keskus avati, on 200 inimest päevas vähemaks jäänud.

Lasnamäe ja Norde Centrumit haldava Oberhausi haldusjuht Ardi Roosimaa ei olnud viimastel nädalatel klientide arvu muutust täheldanud. ?Nende uute keskuste avamine on sattunud kevadisse hooaega, kui igal aastal tekib kliendiarvu kasv. Tõenäoliselt see kompenseeribki,? arvas Roosimaa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing