Põhjanaabrid hakkavad ostma autosid Eestist

ÄP 23. aprill 2004, 00:00

Samuti ei pea Saksamaal käibemaksustatud auto pealt enam Eesti piiril teistkordset käibemaksu maksma. Auto ühest riigist teise toimetamise kulud piirduvad edaspidi transpordile ning esmasele registreerimisele kuluva rahasummaga.

Seetõttu on oodata, et niigi suur pruugitud autode hulk Eesti turul kasvab veelgi ning ka nende hinnad alanevad. Tõsi, osaliselt hoiavad hindade kukkumise ära põhjanaabrid, kes pärast liitumist Euroopa Liiduga on asunud aktiivselt Saksmaalt pruugitud autosid sisse vedama. Kuna aga Eesti on lähemal ja transpordikulud piirduvad siit autot ostes sisuliselt vaid laevapileti ja paagitäie odava kütusega, nähakse siinses pruugitud autode turus Saksamaale olulist alternatiivi, ehkki hinnad on seal endiselt soodsamad.

Eeskätt on pilk peale pandud siin müüdavatele kallimatele automarkidele, nagu näiteks Mercedes-Benz, Audi, BMW.

?Teema on tõepoolest muutunud aktuaalseks, sest alles paar päeva tagasi võtsid minuga ühendust Soome ajakirjanikud, kes kavatsevad sel teemal lugu kirjutada. Pruugitud Mercedesed maksavad siin oluliselt vähem kui Soomes ja nende sinnaviimine muutub soomlastele oluliselt soodsamaks,? tunnistas Mercedeseid esindava ASi Silberauto PR-juht Raivo Murde.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing