Baltimaade ühine elektribörs

ÄP 26. aprill 2004, 00:00

Balti riikide majandusministeeriumide asekantslerid otsustasid Pärnus ühise elektribörsi asutamise 1. märtsiks 2001 asukohaga Riias. Balti elektribörsiga tekkiv vabaturg tagab elektrienergia hinna languse suurtarbijatele. Kahe aasta pärast saavad börsil vabalt valitud tootjalt elektrienergiat osta ettevõtted, mille aastatarbimine ületab 40 GWh, ütles majandusministeeriumi asekantsler Arvi Hamburg.

Eesti suurima elektrienergia tarbija ASi Nitrofert juhatuse esimehe asetäitja Sergei Zagrebailov ütles, et tema ettevõte tahab osta Lätist odavamat elektrit, kuid Eesti Energia saab oma monopoolse seisundiga tarneid takistada. ?Elektribörs paneb piiri suundumusele, et kui kogu maailmas elektrienergia üha odavneb, siis Eestis monopoolsete ettevõtete ebaefektiivsuse tõttu pidevalt kallineb,? ütles Zagrebailov.

Hetkeseis: Baltimaade ühisest elektribörsist ei ole siiani asja saanud ega paista selle asutamine ka lähiaastate küsimus olevat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing