EPL: Kunstiakadeemial valik Kalamajja kolimiseks

26. aprill 2004, 08:07

Rahandusministeerium pakkus kunstiakadeemiale Patarei vangla asemel krunti Kalamajas, Jahu ja Suur-Patarei tänava nurgal.

Kunstiakadeemia rektori Ando Keskküla sõnul on kohtumistel rahandusministeeriumi ja Riigi Kinnisvara ASi esindajatega varemgi mitmeid krunte pakutud, kuid nood ei ole sobinud miljöö või asukoha tõttu. ?Meie oleme end defineerinud kui haridus- ja kultuuriasutust ? meil on raamatukogu, galerii, arendame välja disainikeskuse jne. See kõik peaks olema kesklinnas või selle kontakttsoonis, muidu jääb turistidele ja paljudele elanikele kättesaamatuks,? ütles Keskküla Eesti Päevalehele.

?Viimasel ajal on näha üldine tendents, et väiksemaid galeriisid surutakse kesklinnast välja,? pidas rektor akadeemia kesklinna jäämist missiooni küsimuseks.

Seetõttu kaalub akadeemia tõsiselt kolme variandi vahel: kas jääda Tartu maantee hoonesse, renoveerida Patarei hooned või ehitada uus maja Jahu ja Suur-Patarei nurgale.

?Kalamajja uue maja ehitamine oleks lihtsam kui Patarei renoveerimine, ka maksma läheks see vähem,? ütles rektor. Arvestuste järgi võiks stuudioruumide, töökodade ja avalike ruumidega akadeemiahoone ehitamine maksta 180 miljonit krooni. Merko Ehituselt tellitud eksperthinnang näitas, et Patarei kasarmute restaureerimine läheks maksma 270 miljonit krooni, akadeemiale vajaliku osa peale kuluks 240 miljonit krooni. ?Ajakirjanduses läbi käinud 400 miljonit on ülepaisutatud,? ütles Keskküla.

Akadeemia nõukogu peab otsuse tegema lähiajal, sest mai alguses tuleb koolil esitada haridusministeeriumile pikkaajalised kinnisvaraarenduse plaanid.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing