Rohkem korrektsust!

Avigdor Vasserman 27. aprill 2004, 00:00

Ma pole väitnud, et Sten Mogard on välja lülitanud oma telefoni, vaid et EMT on lülitanud välja mobiilidega helistamise ja et välismaal ei toimi ka vastuvõtt. Sten Mogard ei hoia avalikkuse eet kõrvale, sest ta pole avaliku elu tegelane ja kui firma töö on seiskunud, siis on tal ka loogiline õigus oma kodumaal viibida ja firmale võimalike ?kosilaste? otsimisega tegeleda.

Parempoolne foto on tehtud läbi välisukse oleva augu, kuigi fotograaf tegi rida pilte ka tootmisruumi seadmetega hõivatud ehk aktiivsel alal. Tekst pildi all väidab tühje tootmisruume, kuigi artiklis mainitakse kõrgtehnoloogilist liini. Jääb mulje, et see ja kõik muu vara on juba ära viidud.

Lause: ?Tööstusseadmete liisingust on maksmata 5 miljonit krooni? ei vasta tõele, vaid liising on toiming, mis jagatud mitme aasta peale ning tegelikult on see summa 5 miljonit krooni liisitud seadmete jääkväärtus.

Lause ?Võlgnike pideva helistamise tõttu lülitas ta oma telefoni välja? on ebaloogiline, sest tuleb teha vahet võlgniku ja võlausaldaja vahel. Kui helistab võlgnik, siis peaks see võlausaldajale olema rõõmustav, sest võlgnik helistab tavaliselt siis, kui tahab teatada võla tasumisest. Nagu ma eespool juba märkisin, pole mina sellist juttu rääkinud.

Lause ??Unistasime oma firmast,? rääkis varem tehnikajuhina töötanud Vasserman oma äripartnerist, kes on ettevalmistuselt konstruktor? on raskesti mõistetav, sest lauseosad ei seondu omavahel ja pole selge, kas Sten Mogard või allakirjutanu on ettevalmistuselt konstruktor.

Lause ?Mogard koostas äriplaani ise ...? ei ole korrektne, sest tema oli küll see, kes äriplaani lõplikult kokku pani, kuid ma märkisin ära ka seda, et koostamises osalesid kõik teised juhtgrupi liikmed.

Lause ?Suuremad ostjad olid Taani firma Logic IO, Ühispank, Eesti politsei ja Artec Systems? ei ole korrektne. Tegelikult ostsid Ühispank ja Eesti politsei arvutiterminale, mida me tootsime Artec Systemsile.

Lause ?Teistes Eesti elektroonikatehastes joodetakse komponendid käsitsi? on ebakorrektne, sest allakirjutanu rääkis osalisest käsitsipanekust mõnedes Eesti elektroonikafirmades, kuna puudub vastav tehnoloogia.

Lausest ??Palju on ka hinnapäringuid, mis tellimuse esitamiseni ei jõua,? rääkis Vasserman koostööst Mogardiga? tuleks aru saada selliselt, et paljud päringu esitajad ei vastanud pärast hinnapakkumise saamist. Oletasin, et ilmselt paljud neist üritavad testida meie hinnataset ja pole huvitatud tõsisemast koostööst.

Lause ?Mehed ei arvestanud ka sellega, et kõrgtehnoloogilised materjalid tuleb ise osta, ...? on absurdne. Sellist juttu pole ma Anne Ojale küll rääkinud, vaid see jutt ühe või teise toote tootmise tasuvusest oli märksa pikem ning et oluline on alati kaaluda, kui kallis on materjal ja kui kauaks ta võib jääda meie lattu seisma, kui aastakogused on väikesed (alla 1000 toote) ning sellised tellimused ei too alustavale firmale kasumit.

Ma pole öelnud, et aktiivset müügitööd täiendava allhanke leidmisel pole firma teinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing