Leonid Apananski võib pääseda 35 miljoni krooni suurusest nõudest

Heidit Kaio 29. aprill 2004, 00:00

Homme teatab Tallinna linnakohtu kohtunik Jüri Mesipuu, kas ta rahuldab Apananski esindajate taotluse lõpetada kohtuasi. Sellega vajuks liiva Apananski vastu esitatud 34,6 miljoni kroonine nõue, mille on esitanud AB Elukindlustuse ja ASA Kindlustuse holdingfirma AB Kindlustuse Grupp pankrotihaldur Peeter Sepper.

?Minu esindaja sai kohtukutse reedel, istung pidi olema kohe teisipäeval, ta poleks jõudnud end kurssi viia,? ütles pankrotihaldur Peeter Sepper.

Hageja esindaja teatas teisipäeval, et ei saa kohtusse ilmuda, sest viibib puhkusel. Kohtuasja arutamine on varemgi veninud hageja viivituste tõttu.

Samuti on venima jäänud keskkriminaalpolitseis 33 mln krooni kadumise uurimine AB Elukindlustusest ja ASA Kindlustusest, mis seisab juba aasta välismaale esitatud õigusnõuete taga. Nimelt selle raha, mida pankrotihaldurid ja politsei nõuavad, kandis Apananski kindlustusseltsidest välja Iisraeli pankadesse ja sealt edasi offshore-firma arvele Itaalia pangas.

Kohtusse on jõudnud prokuratuuri süüdistus viie miljoni krooni riisumises AB Elukindlustusest ja ASA Kindlustusest, kuid ringkonnakohus arutab, kas sellist hagi saab üldse esitada.

Tallinna linnakohtus venib pankrotihalduri üheksa miljoni kroonine nõue AB Elukindlustuse vastu.

Leonid Apananskiga seotud kindlustusseltsidest raha väljakantimise asjus on käimas paralleelselt kohtutes tsiviilasjad, mille on algatanud pankrotihaldurid, ja kriminaalasi, mille on esitanud prokuratuur.

?Seda ohtu ei ole, et ühe asja eest küsitakse Apananskilt raha kaks korda,? ütles AB Elukindlustuse pankrotihaldur Urmas Tross. Kui kohus on mingi summa välja nõudnud, siis teise asja raames sama raha küsida ei saa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing