Euroopa Keskpanga nõukogu tervitas uusi EL riike

30. aprill 2004, 16:12

Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogu nimel yervitas uusi El liikmesriike president Jean-Claude Trichet.

'Tänasel ajaloolisel päeval tervitame uusi liikmesriike Euroopa Liidus ja Euroopa Keskpankade Süsteemis (EKPS). Homne teeb meid kõiki - praegusi ja uusi liikmeid - rikkamaks, andes võimaluse omavahel jagada Euroopa pikaajalist pärandit ja kogemust. Soovime tõhustada dialoogi ja koostööd uute liikmesriikidega, et saavutada edukalt ja järjekindlalt meie ühised ajaloolised eesmärgid,' ütles Trichet.

Homsest ühinevad uute liikmesriikide keskpangad EKPSga ja keskpankade presidentidest saavad EKP üldnõukogu täisliikmed. Samuti on liikmesriikide keskpankade ekspertidel täisliikme staatus EKPSi komiteedes. Kümne uue liikmesriigi keskpankade presidendid ja eksperdid osalevad üldnõukogu istungitel ja komiteedes vaatlejana alates 2003. aasta juunist.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing