SLÕL: Soome restoranikuningas toob Eestisse uut liiki pubi

30. aprill 2004, 08:39

Soome restoranikuningas Seppo Sedu Koskinen avab nädala pärast Tallinnas Viru keskuses 600kohalise söögi- ja lõbustuspaiga Riff.

Restoranikuningaks kutsutud Koskinenile kuulub Soomes 18 restorani ja baari. Tema firmaketi SK Ravintolat OY kodulehekülje andmetel on Koskineni ettevõtete aastakäive 25 miljonit eurot (391 250 000 Eesti krooni), kirjutab SL Õhtuleht.

1992. aastast alates on ta asutanud 40 restorani. «Olen neid vahepeal ka ära müünud,» teatab ta tagasihoidlikult.

Koskinen on kuulus selle poolest, et talle meeldib self-made-manŽina kõike ise teha - alates miljöö kontseptsioonist kuni sisustuse ja materjalideni välja.

«Rifi puhul tahan teha itaalia pubi, mida pole kusagil olemas. Isegi mitte Itaalias. Tavaliselt on tegemist inglise pubidega, millest olen lihtsalt tüdinud,» tutvustab Koskinen oma plaane Viru keskuses. «Mulle on itaalia stiil alati meeldinud, olgu see siis auto, mööbli- või rõivaese.»

Riff on mõeldud eeskätt 25-40aastastele: «Pisut noorematele kui Amigo publik.» Rifiga tahab Koskinen elustada 30ndate aastate stiilis ohjeldamatu pidutsemise traditsioonid. Seepärast kavatseb ta välja pakkuda 12tunniseid laevareise neile, kes öösiti ei maga. «Kui soomlased tavaliselt toovad kastide kaupa viina Soome, siis meie kliendid toovad viina koju tagasi oma peas!» muigab ta. Plaani järgi tuuakse kliendid kell 8 õhtul kiirlaevaga Tallinna, istutatakse nad Riffi lõbutsema ning viiakse varahommikul Helsingisse tagasi: «Nii jõuavad nad veel hea tahtmise korral töölegi!»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing