Tasub kaaluda Nokia ostmist

Alvar Jõgeva 04. mai 2004, 00:00

Helsingi börs kauples eile üle poole protsendi plussis. Indeksit vedasid ülespoole suurt kaalu omav Nokia ja ka Fortum, mis vallutas uusi kõrgusi. Tavapäraselt oli Nokia aktsial kõige suurem käive. Nokia on ostnud jõuliselt oma aktsiaid tagasi, toetades sellega väärtpaberi üsna madalale kukkunud hinda, kuid esialgu pole see aidanud aktsial kosuda.

Nokia on alates 19. aprillist tagasi ostnud 52 miljonit aktsiat. Sellest võiks järeldada, et aktsiad on Nokia arvates odavad. Isiklikult arvan samuti, et Nokia aktsiad on odavad ja neid tasub osta.

Minu arvates on tegemist samasuguse olukorraga, kui Eesti Telekomi aktsia kauples 50?60 krooni ümbruses. Paljud pidasid Telekomi aktsiat odavaks juba ka märksa kõrgemal tasemel. Vähestel õnnestus osta Telekomi põhjast, sama lugu on ka Nokiaga. Kuigi aktsia tundub atraktiivne, võib langus jätkuda veel mõnda aega. Sellisel juhul oleks mõistlik osta aktsiaid osade kaupa. Näiteks osta kolmes osas, millest üks jupp osta praegu ja teised soetada hiljem, hajutades investeeringu ajas. Kokkuvõttes omandaks investor aktsiad üsna mõistliku keskmise hinnaga. Põhja ja tipu tabamine on väga keeruline ja seda üritades on kaotatud väga palju raha.

Arvan, et Nokia turuosa kaotamine on pigem ajutine nähtus. Ettevõttel on piisavalt raha, et tulla turule uute toodetega ja taastada oma turuosa. Bilanss on Nokial väga tugev ja raha tuleb äritegevusest pidevalt juurde. Pigem on probleem selles, kuidas jagada pangakontodel olevaid summasid aktsionäridega. Praegu on leitud selleks viis, ostes aktsiaid tagasi ja toetades sellega väärtpaberi hinda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing