EPL: Väikefirma käivitas labidameeste teenuse

06. mai 2004, 08:51

Tallinnas tegutsev osaühing käivitas aprillis sulaste rentimise teenuse. Sulaseid palgatakse põhiliselt töödele, mis ei vaja eriharidust.

?Idee tekkis siis, kui endal oli lihttöölisi vaja. Sulase teenust pakume neile, kellel on vaja meest lihtsa töö jaoks kas ehitusel või õuel mullahunniku laiali ajamiseks,? ütles OÜ Waterline projektijuht Aivar Kesküla Eesti Päevalehele.

Kesküla sõnul pakuvad nad sulastele töid, mis ei nõua erialast koolitust ja eriväljaõpet. Sulased sobivad nii hooaja- kui ka selliste tööde jaoks, mis kestavad paarist päevast mõne kuuni. Palju on ka selliseid töid, kus on vaja korraga palju inimesi ? suuremahulised koristused või kolimised.

?Sulase rentimine on kasulik siis, kui töömehed ei ole pidevalt hõivatud. Ehitusel on meil tihti vaja paari meest kella 10-st hommikul kella 3-ni pärastlõunal,? ütles Kruvivundament Eesti OÜ ärijuht Urmas Altin.

Selline teenus võimaldab saada Altini sõnul tööjõudu täpsel kellaajal ja vajalikus kohas. Inimeste töö on efektiivne, sest nad ei istu kunagi töö ootel. Altinile meeldib ka see, et sulased tuuakse kokkulepitud kellaajal kohale ja töö lõppedes lähevad nad koju omal käel.

Sulase rentimisel langevad ära kulutused tööjõu otsimisele, haldamisele ja ka palga arvestamisele. Langeb ära ka tööliste transpordi küsimus. ?Selline renditeenus hoiab meil personaliga seotud kuludest kokku kuni 30 protsenti. Päeva lõpus võetakse tehtud töö koos sulasega kokku ja kirjutatakse tunnitabelile alla. Kui sulane ei ole mingil põhjuselt tööd teinud, ei kirjuta ma tabelile lihtsalt alla,? rääkis Altin.

Tunnitabeli alusel esitab Waterline hiljem arve.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing