EPL: Põllumaade rendihind tõuseb koos Euroopa toetustega

12. mai 2004, 08:09

Seoses võimalusega taotleda haritava maa puhul rohkem kui 400kroonist hektaritoetust, on tõusnud ka põllumaa rendihind.

?Rendihinnad on viimasel ajal üles läinud,? ütles Eesti Päevalehele Viljandimaa Pihlama talu peremees Sander Kannel, kes rendib ligi 200 hektarit kümmekonnalt maaomanikult.

Kanneli sõnul kõiguvad rendihinnad 50-300 krooni vahel. ?Sõltub inimesest, mõni ütleb, et tahab nüüd ka oma maa pealt teenima hakata, mõne huvi on endiselt, et peaasi, et maad oleks haritud ja poleks söötis,? lausus peremees.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) peadirektori asetäitja Ahti Bleive sõnul on rendihinna tõus loomulik, aga see ei tohiks hektaritoetust ületada. ?Peaks jääma 200-300 krooni piiresse hektarilt, sest toetuse eesmärk on eelkõige aidata põllumajandustootjaid, kes peavad palju kulutama ning investeerima,? lausus Bleive. Tema sõnul on mõni maaomanik nõudnud rentnikult ka kogu hektaritoetust ning rohkemgi endale.

PRIA peadirektori asetäitja sõnul peab tulevast nädalast algava ja ainult kuu kestva hektaritoetuse taotluste esitamise ajal saama maade suurused ning piirid täpsemaks kui kunagi varem. ?Iga toetusesaaja saab meilt ka trükikojas trükitud kaardi, kuhu põllumaad täpselt peale kantakse,? lausus Bleive.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing