Mumi Troll tuleb filmimuusikaga

Madli-Liis Parts 14. mai 2004, 00:00

Hea võimalus tutvuda vene rokkmuusika koorekihiga.

?Eesti publik mäletab Mumi Trolli eelkõige 2001. aasta Eurovisioonilt Kopenhaagenis, võib-olla ka stiililist võrdlust lätlaste Brainstormiga. Vähesed teavad, et tegemist on hetkel Venemaa popmuusikas vaieldamatu esibändiga,? kinnitab Saurix Petroleumi juhatuse esimees Aleksei Morozov, kes korduvalt käinud Mumi Trolli kontsertidel. ?Nad ei mängi tavalist popmuusikat, pigem lihtsalt intelligentset ja huvitavat muusikat, millega on helilooja tööd teinud ja vaeva näinud,? räägib Morozov.

Vladivostokis 20 aasta eest loodud Mumi Troll esitleb Tallinnas oma uut plaati. Tänavu veebruaris esilinastus Moskvas Leonid Rõbakovi film ?Raamatuvargad?. Just sellele filmile kirjutaski ansambli liider Ilja Lagutenko laulud ja kitarrist Juri Tsaler instrumentaallood. ?Raamatuvargad? on nende jaoks ka esmakordne kogemus filmimuusika ?anris. Väidetavalt pole ka vene muusikas varem juhtunud, et ühe grupi album illustreerib muusikaliselt kogu filmi. Kriitikud kirjeldavad albumit intiimselt tasase ja siirana. On välist minimalismi ja kammerlikkust, sütitavat energiat ja sisukaid laulutekste. Plaadil võib ära tunda stiililisi eelistusi läbi kogu bändi ajaloo, on mõjutusi prantsuse ?ansoonist flamenkoni. Ürituse korraldajad lubavad Mumi Trolli kontserdist rokk-pop stiilis etendust: dekoratsiooniks on ekraan, millel kogu kontserdi vältel näidatakse videopilti. Peale uue muusika peaks kõlama ka vanu menulugusid uues kuues.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing