PM: lapsehoidja sobivust saab tulevikus registrist uurida

21. mai 2004, 08:08

Sobivat hoidjat aitaks tulevikus leida lapsehoidjate register, mis valitsuse kava kohaselt luuakse 2006. aastaks.

«Headest lapsehoidjatest on pealinnas suur puudus,» tõdes kolme väikelapse, viieaastase Maria-Johanna, kolmese Reinu ja aastase Albertina ema Margot Künnapuu. Albertinale sobiva lapsehoidja leidmine vältas kuid ? mitu korda juhtus, et pärast mõnenädalast katseaga tuli tütart traumeerida taas uue hoidja võtmisega, kirjutab Postimees.

Lapsehoidmist pakkuva osaühingu Koduteenused juhi Piret Palvadre sõnul oleks ühtse hoidjate registri loomine kasulik vaatamata sellele, et firmadel on oma töötajatest ülevaade olemas. «Sel moel saaks ka teised firmad probleeme tekitanud töötajatest teada ning oskaks neist hoiduda,» arvas ta.

Rahvastikupoliitika arengukava järgi töötatakse välja laste päevahoiu võimaluste kontseptsioon ning selle raames lapsehoidjate ja koduabiliste register. Hoidjate register peaks valmima 2006. aasta juunis ja selleks on ette nähtud neli miljonit krooni.

Lisaks registri loomisele näeb arengukava ette ka seda, et kutsekoolides hakatakse välja õpetama lapsehoidjaid.

Kuressaare ametikool on ainus kutsekool Eestis, mis juba teist aastat tööturgu professionaalsete lapsehoidjatega varustab.

Ametikooli õppealajuhataja Viiu Kose avaldas üllatust, kuuldes ettenähtud sadadest tuhandetest kroonidest, mida kavatsetakse kasutada 2006. aastaks kutsekoolidesse lapsehoidjate koolituse sisseviimiseks.

«Meie saatsime eelmisel aastal esimesed selle eriala lõpetajad ellu ? kas see siis ei tähenda midagi?» imestas Kose. «Ilmselt on siin tegemist puuduliku infoliikumisega.» Lapsehoidjate registri loomine tuleks igal juhul vanematele kasuks, leidis Kose.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing