USAs neljas langusnädal

Alvar Jõgeva 24. mai 2004, 00:00

USA laiapõhjaline S&P 500 indeks kukkus neljandat nädalat järjest. Peamised languse põhjused olid Iraagis toimunud pommiplahvatused, kus hukkus kohalik valitsusjuht, ja USA keskpanga kommentaarid, mis panid investoreid muretsema, et intressid võivad tõusta kiiremini, kui seni on oodatud. Kõrgemad intressid aeglustavad majanduskasvu ja seega mõjuvad aktsiahindadele negatiivselt.

S&P 500 indeks kukkus nädalaga 0,2 protsenti, sulgudes 1093,63 punktil. Dow Jonesi indeks oli samuti punane, nädalaga langes tööstuslik keskmine 0,5 protsenti, 9967,02 punktini. Mõlema indeksi jaoks on see neljas langusnädal. Esmaspäeval tehti selle aasta põhi, kui autopommiplahvatuses hukkus Iraagi valitsusjuht Izzedine Salim. Nasdaqi koondindeks, mis sisaldab rohkelt tehnoloogiaaktsiaid, jäi nädala lõikes küll 0,4 protsenti plussi, kuid käis esmaspäeval samuti selle aasta madalaimal tasemel.

Bloombergi küsitletud fondihalduri Dan Veru sõnul vajab turg vaid seda, et olukord Iraagis stabiliseeruks. Tema arvates oleks juba halbade uudiste puudus positiivne.

Uuringukeskuse Thomsoni Financial küsitletud analüütikute arvates kasvab S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete teise kvartali kasum 18,1 protsenti. Veel aprillis prognoositi 14,9protsendist kasvu. Eelmise kvartali tulemused on avaldanud lõviosa ettevõtetest, sel nädalal oodatakse veel üheksa ettevõtte majandustulemusi. S&P 500 indeksisse kuuluvate firmade esimese kvartali kasum kasvas 27,5 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing